blåbärsplockning

Kan någon förklara för mej hur det kommer sig att när jag går in på Clas Ohlson och Kicks så kommer jag alltid ut med andra saker än jag hade tänkt mej? Ibland blir det också men ibland istället för... Igår hade jag en budget på Clas Ohlson på 270:- men det klättrade upp till 480:-... hm.. men det var inga onödiga saker jag köpte, bara saker jag behöver! faktiskt.

Som ni förstår så blev det alltså inget av Sommarlandsbesöket igår. Tog en sväng till Insjön och sen åkte jag till Sjugare. Mina kompisar håller på att totalrenovera ett litet hus där. Jag, Jennie och hennes flickor Stella och Iris åkte ut i blåbärsskogen en stund på eftermiddagen. Galonbyxor var en bra idé till småflickorna, det var bara det att jag skulle ha haft ett par också!! Kunde inte låta bli att sätta mej i riset för att ta bilder på barnen och naturligtvis satte jag mej i blåbär!! Har inte vågat titta om fläckarna gick bort i tvätten än!
Iris parkerade vid en tuva och stoppare samtliga blåbär i munnen istället för hinken och Stella körde nog varannan tror jag. Sen var det saft och kaka innan vi åkte hemåt. Det var jättemysigt!



 

 

 

 
Volleyboll och Texas Hold'em i Stensveden på kvällen. För min skull var det tur att vi spelade i tändstickor och inte pengar om vi säger så!!

vad ska det bli idag?

Sitter här och kikar ut genom fönstret och undrar om vädret idag håller för ett besök på Sommarland...? Tveksamt. Det ska vara toppenväder så man kan bada! Kanske stuvar om lite i planeringen och byter morgondagens planer till idag istället. Är ledig två dagar. LYX!! Det är jag inte van vid.

I helgen är det dags för traditionell kräftskiva hos Maja. De flesta är hemma och kommer men några saknas i år. Mariah & Herman kommer hem och det ser jag fram emot!! Har inte träffat dem på över en månad... Har ett litet fotoprojekt på gång som jag tänkte att Mariah ska hjälpa mej med. I förgår kom stativet som jag beställt till kameran!! jej!

Nu ska jag ta och lägga upp en annons efter en lägenhet, skicka iväg några jobbansökningar och ta ett beslut på vad dagen ska innehålla.

i goda vänners lag

Jakten går vidare på jobb och lägenhet.... Jag vill så gärna till Stockholm - men helst utan att ruinera mig. För frågan är ju om det är värt det? Vissa saker vet man ju men vill inte erkänna.

Var i Gimmen i Lindas stuga i onsdags. Mys mys. Maja, Johan och jag handlade mat och sen var det öl och mjukglass vid hjultorget som gällde i väntan på att Linda skulle sluta jobba. När vi kom ut till stugan och sjön skulle Linda och Johan försöka åka vattenskidor i Gimmen... What can I say, har man 25 hk så går det inte!!! Tack vare att de promt skulle prova om det inte gick ändå så fick vi oss ett gott skratt!!! Ove fick lov att skrika till Johan att släppa för han vägrade dra ner på gasen och Johan vägrade ge upp och släppa. Stod dubbelvikt på bryggan och skrattade!
Så kom Sara, Johanna och Fredrik ut. Vi åt god mat, drack alkohol och spelade kort. Sen skulle vissa nattbada innan vi fick sova. Uppe med tuppen halv åtta för Johanna skulle jobba. När de andra åkte hem till Siljansnäs svängde jag in hos Sussie i Insjön kvart över åtta på morgonen och fick riktig hotellfrukost serverad!!! mums! vilken tjej!

Ikväll Skutan - Imorgon dans på Siljansnäsdagen - å Stellas 4 årskalas!

Planer & Planeringar

Försöker börja ta tag i det som måste tas tag i nu... Sommaren och jobbet på turistbyrån är snart slut och då är det dags att ha en plan för hösten. Har haft en plan rätt länge men inte börjat planera den men häromdagen tog jag tag i det. Kom dock inte så långt men jag har börjat iaf. Kollat efter jobb, mailat folk om lägenheter.... Hittills inga napp men jag slänger ut fler krokar, tillslut måste ju någon eller något fastna!

Det verkar som att det blir Malung i helgen... Vet inga band som spelar på dansbandsveckan men jag har hört så mycket skoj som händer där så när jag hörde att roddarbussen går dit på lördag kväll så tänkte jag att jag måste hänga på här!! Hoppas på att kunna möta upp Bea en sväng också!

Jobb i tre dagar, sillkväll i Skallskog ikväll med jobbet och sen Björn Skifs i Gropen med mor & far på söndag. Hoppas på bra väder!!

försök se det positivt

Så är vi inne på femtionelfte dagen av regn här i Leksand.... Bron över älven är trasig vid norra brofästet så den är avstängd, det är nära på en pöl i Gropen där det ska vara konsert på lördag med Benny Anderssons orkester. Det går inte att måla på huset som vi håller på att måla om... Det finns med andra ord en hel del att gnälla över om man vill gnälla. Det börjar bli ju iof bli lite segt men det finns ingen anledning att låta vädret påverka humöret. Jag säger till gästerna på jobbet att det är ju toppen att vi har två broar så vi slipper åka en jätteomväg ner och runt Insjön och man kan ju faktiskt ta med badkläder till Gropen på lördag. ;) Fast jag åkte förbi och kikade nu och det var inte alls någon pöl där, det var bara någon negativ figur som spridit ut sånna felaktiga rykten! Att det inte går att måla är ju iofs lite segt, för vi vill ju bli klara snart, men å andra sidan så är det ju otroligt mysigt att ligga nerkrupen i sängen med en bra bok och lyssna på regnet på plåttaket utanför!

För ett par veckor sen hade vi ju underbart väder så jag lägger in några bilder för att visa att det faktiskt inte regnat hela sommaren!! :D

       

thanks very much!

Nu så börjar det se ut som jag vill på min blogg! Mariah har precis spenderat typ en timme med att fixa till den så att bilden jag gjort sitter som den ska och sidan ser ut som jag vill! Nu är jag supernöjd - det blev precis som jag ville ha det!! SUPERTACK Mariah!!

Det har varit rodd, målning och jobb hela veckan som gått... Superskoj alltihopa! Huset är nästan färdigmålat, rodden gick finfint och jobbet kunde inte vara roligare! Rundade av lördagen med säsongsavlutning och stor fest med alla roddarna inpå morgonkvisten. Det var jätteroligt! Var väldigt sugen på att dansa och är man det så finns inge bättre sällskap än de här roddarna i Siljansregionen!

Är rätt så nöjd med min lördag:

  • Leksandsrodden (den längsta och tyngsta tävlingen i Stora Siljan Kampen)
  • Lunchrasten med Håkan när vi hann med och se Siljansnäsarns herrar vinna med mindre än en sekunds marginal. Spännande hela vägen!
  • Middagen med Anders, Fredrik och deras föräldrar och hundar. Väldigt trevligt och gott!
  • Avslutningsfesten i Tibble!
  • Fick åka bil hem med Olle på en kvart och slapp sitta i bussen i en timme!


          


RSS 2.0